Kenneln

Lillsjöskogens Kennel

Mitt intresse för taxar har funnits sedan julen 1966 då jag fick min första korthåriga tax, en liten tigrerad korthårstik som fick namnet Kitt. Hon blev en trogen vän i många år och som betydde mycket.
Kennel Lillsjöskogen blev registrerad 1995 men första kullen valpar föddes här 1991.

Vår målsättning är att I liten skala i hemmiljö föda upp en och annan kull.
Vi avlar bara på friska, trevliga ögonlysta, meriterade familjehundar med focus på bra exteriör, mentalitet och arbetslust, så är friska, sunda och harmoniska rastypiska taxar min målsättning. Det har jag lärt mig efter nästan 30 år med tax ! En glad tax är en vacker tax! 

Våra taxar är också kära familjemedlemmar som alltid finns omkring oss i familjen samt att de valpar som föds här skall få en bra start i livet. För valparna är det ytterst viktigt att de har en lugn och harmonisk uppväxt, samt att de blir väl socialiserad och vana vid människor och allt som hör vardagen till, samt att de också blir väl omskötta av de övriga taxarna i familjen. Vi har därför en liten uppfödning där vi satsar på kvalitet istället för kvantitet. Vi använder bara friska, meriterade och ögonlysta taxar i avel.

Vi vill också skänka ett stort tack till Kennel Boocòs i Norge och Kennel Lövehjerte i Danmark, Kennel Svaerkes samt Kennel Valera i Norge som gett oss en bra stomme i vår uppfödning samt mycket fina och trevliga familjehundar som är högt älskad.

Också ett TACK till våra trevliga valpköpare som gör det möjligt för oss att fortsätta. Med eran medverkan samt engagemang kan vi jobba vidare för ett gemensamt mål nämligen taxen.

Hälsningar Birgitta

Ovan. Svaerkes Manuela Espania, Lillsjöskogens Matilda My Dear – Annabelle och – Hungry Heart

 

Våra taxar är högt älskad